Özel Eğitim Forumu

Tam Görünüm: At Terapi
Şu Anda Arşiv Görüntüleme Modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Hayvanlar ve insanlar arasındaki pozitif ilişkinin tedavi edici olarak kullanılmasıdır.Ata binmenin engelli çocuklarda pek çok becerinin kazanılmasında yararlı olduğu değişik çalışmalarda ortaya konmuştur. Otistik özellikleri olan çocuklara yönelik ata binme programları olan merkezler pek çok ülkede yararlı çalışmalar yapmaktadır.
Otistik özellikleri olan çocuklarda ata binme terapisinin yararlı olduğu alanlar: Konuşma ve dil gelişimi, ince ve kaba motor gelişimi, motor planlama becerileri, kısa ve uzun dönem hafıza gelişimi, çevre ve kendilerinin farkında olma yetenekleridir. Ayrıca bu terapi göz kontağı kurabilme yeteneğini de artırır.
Merhabalar..ben bu at terapisini kızımda denedim ve çok olumlu sonuçlar aldım.Her şeyden önce tüm hayvanlardan aşırı derecede korkan kızım atına şaşılacak derecede büyük bir sevgiyle bağlandı.onu okşadı,taradı sarıldı.bu terapiden sonra çevresiyle daha çok ilgilenmeye başladı.aradan zaman geçti ve evimize minik bir köpek aldık.evde ayrıca 3 tanede muhabbet kuşumuz var.ama 10 yıldır kuşlardan hala daha ölesiye korkan kızım köpeğini nasıl seviyor ve dokunuyor görmenizi isterim.sanırım muhabbet kuşlarından korkmayı takıntı haline getirdi.oysa köpeği seviyor,sarılıyor hatta ufak bakımını dahi yapıyor.(suyunu,yemeğini vermek gibi..) günün ona göre en güzel zamanı ise akşam üzerileri köpeğimizi gezdirmeye çıkardığımız saatler..biz hayvanlarımızla evde çok mutluyuz..umarım bizim gibi bütün ailelerde bu tarifsiz ve anlatılamaz mutluluğu yaşarlar.sevgiyle kalın...
Referans Adresler